Teknoloji bir vizyondur

Süreyya CilivBir gün ona inanıp bir gün inanmazsanız olduğunuz yerde sayarsınız, gelişme kaydedemezsiniz. Turkcell Türk halkıyla buluştuğu 1994 Şubatı’ndan beri teknolojiye inanıyor ve adımlarını bu vizyon doğrultusunda atıyor. En yeni teknolojileri, en kısa sürede, bazen de dünyada ilk olarak Türk kullanıcısıyla buluşturmak için çalışıyor.

Zaten Türkiye’de mobil iletişim, Şubat 1994'te Turkcell'in hizmete girmesiyle başladı. İki yıl sonra ilk SMS’i biz attık. Mart 1999’da Hazır Kart’ın lansmanını yaptık. Şubat 2000’de ilk kez WAP hizmeti verdik. Böylece mobil internet Türkiye’ye Turkcell’le girmiş oldu.

Temmuz 2002’de MMS (Multimedya Mesajlaşma Servisi) hizmetini sunduk. Teknoloji pazarının gelişimini yönlendirerek Ağustos 2006’da tüm katmadeğerli servislerimizi tek bir çatı altında buluşturan ‘turkcell-im’i lanse ettik. turkcell-im, zengin içeriğiyle ve kullanım kolaylığıyla mobil internetin yaygınlaşmasında ve pazarın gelişiminde itici bir güç oldu. Mart 2005’te hızlı veri aktarımı ve internete ulaşımı sağlayan “EDGE” teknolojisini müşterilerimizin kullanımına sunduk ve 3G’nin test çalışmalarına başladık.

Örnekleri daha da artırmak mümkün. En son 2007 başında, Mobil İmza’yı dünyada ilk kez kullanmaya başladık. Bugün 10 bankayla birlikte Fatih Belediyesi ve tüm gümrüklerde işlemler mobil imzayla yapılabiliyor. Turkcell, e-devlete dönüşümde belirleyici bir rol oynuyor.

Turkcell, aynı teknoloji vizyonuyla 7 Eylül’de yapılan 3. Nesil ihalesine girip A Tipi lisansı aldı. Amacımız, Türk halkına, 20 kat hızlı mobil internet, görüntülü görüşme gibi aslında dünyanın pek çok ülkesinde başlayan uygulamaları hizmet olarak sunmak. 3. Nesil ile Türk ekonomisine yerel bilgi birikimi, teknoloji kullanımı, ihracat artışı, istihdam yaratma ve nitelikli iş gücü talebi açısından büyük katkı sağlamayı hedefledik. Yerli yazılım ve altyapı sektörü büyüyecek, içerik üreten yerli şirketler ise yepyeni bir pazara kavuşacak. Biz bu yolda elimizi taşın altına koyup çalışmaya devam edeceğiz.

Süreyya Ciliv Facebook Hayranı ol

Hiç yorum yok: