Bill Gates cesur biri, gençler örnek almalı

Süreyya CilivBill Gates gerçekten inanılmaz bir patron. Bir defa Bill Gates çok düzgün düşünen, kafası kolay karışmayan bir kişi. Birçok çok kompleks konularda bile çok net olarak görebiliyor ve bir vizyon geliştiriyor. Fakat bunun yanında bence Bill Gates yapan sadece bu değil. Bunun yanında çok cesur, kendine çok güveniyor. Bu da esasında Türk gençlerine çok güzel bir örnek. Yani en güzel örnekleri.

Harvard üniversitesinde çok başarılı, ilk üç senesini takdirle bitirmiş. Fakat dördüncü senesinde, diplomasını almasına neredeyse aylar kala öğrenimine ara veriyor ve diplomasını almadan yeni bir hedefe kilitleniyor. Bu bir cesaret işi. Ve hep kendisinden çok daha büyük rakipler var. Yüz misli büyük rakipler var. Bin misli büyük rakipler var bazen. Onlardan yılmamış, korkmamış, kendisine güvenmiş ve hedeflerini yüksek tutmuş, doğru bir vizyon kurmuş. Bunlar Türk gençlerine, Türk iş adamlarına güzel örnekler.

Fakat Bill Gates'i bence en inanılmaz, eşsiz bir dünya lideri yapan kısmı şu: "Dünyanın en büyük servetini elde etme şansım oldu. Fakat ilk günlerden itibaren söylediğim gibi bu servetin hepsini dünya çocuklarının sağlığına ve eğitimine adayacağım." dedi. Yani kendi çocuklarına bırakmıyor. Kendi ailesine bırakmıyor. Kendi şehrine bırakmıyor. Kendi ülkesine bırakmıyor. Dünyanın çocuklarına bırakıyor. Bu inanılmaz bir insanlık örneği. Bu yüzden kendisi eşsiz bir insan.

Hiç yorum yok: